Οριστικό τέλος στο Geo-blocking στην ΕΕ για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Οριστικό τέλος μπαίνει στον «αδικαιολόγητο γεωγραφικό αποκλεισμό των επισκεπτών στις διαδικτυακές τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, όπου πλέον η παρούσα κίνηση χαρακτηρίζεται ως παράνομη.

Ο νέος κανονισμός προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και πλέον έχει τεθεί σε ισχύ, με στόχο την άρση των περιττών φραγμών για το ηλεκτρονικό εμπόριο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολίτες της ΕΕ πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχούν εάν ένας ιστότοπος έχει αποκλείσει την πρόσβασή τους σε αυτόν ή τους ανακατευθύνει σε άλλη τοποθεσία, μόνο και μόνο επειδή τους επισκέπτονται από μια άλλη χώρα της ΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς στη ΕΕ, ο Andrus Ansip ανέφερε: «Το 2015, το 63% των τοποθεσιών δεν επέτρεπε στους καταναλωτές να ψωνίσουν από ένα ιστότοπο εφόσον προέρχονταν από άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις 3 Δεκεμβρίου 2018 τερματίζεται οριστικά ετούτη η απαράδεκτη πρακτική, και πλέον όλοι οι καταναλωτές θα αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις και χωρίς διακρίσεις, κάτι που θεωρητικά μπορεί να ακούγεται σαν αυτονόητο, αλλά ουσιαστικά δεν ήταν».

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε «Θέλουμε μια Ευρώπη χωρίς φραγμούς, η οποία συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, με την άρση του Geo-blocking στο ηλεκτρονικό εμπόριο».

Ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τα ΜΜΕ Elzbieta Bienkowska δήλωσε ότι ήταν ένα λογικό βήμα προς τα εμπρός, μετά την κατάργηση των τελών περιαγωγής και του GDPR.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: Οριστικό τέλος στο Geo-blocking στην ΕΕ για το ηλεκτρονικό εμπόριο – Texnologia.net Νέα, ενημέρωση & ειδήσεις στην τεχνολογία

Share this Post